Dotik minevanja

Podpora pri žalovanju

 

 

MinevanjeKontakt

Podpora pri žalovanju

Izguba bližnjega, ljubljenega (tudi) boli. Niti približno ni preprosto sprejeti vse, kar prinese smrt. Intenzivnost doživljanja in teža vsakodnevnega življenja sta tisti, ki pogosto rušita naše notranje in zunanje ravnovesje. Ni potrebno, da od tega zbežimo, možnost imamo, da vstopimo v proces žalovanja in odžalujemo izgubljeno. Pot, ki pogosto ni lahka, a je prav zaradi tega vredna vsakega najmanjšega koraka, ki ga na tej poti naredimo.

Individualna srečanja

Na individualnih srečanjih je možnost, da se z izgubo srečamo na sebi lasten način. Pogosto čutimo, da v procesu žalovanja potrebujemo čas, ko lahko o izgubi in našem doživljanju govorimo, tolikokrat kot čutimo, da želimo. Včasih namesto pogovora potrebujemo tudi trenutke tišine, poglobitve vase. V procesu žalovanja ni pravih ali napačnih načinov, so le tiste poti, ki jih v danem trenutku čutimo, da so naše. V individualnem procesu lahko prehodimo svojo pot in odžalujemo izgubo, točno tako kot je prav in dobro za nas.   

Uvodno prvo srečanje 120 min: 80 eur 

Individualno srečanje 50 min: 45 eur

Skupina za žalujoče

Skupina je varen prostor, kjer naša izguba dobi svoje edinstveno mesto ob izgubi drugih. Začutimo, da nismo sami, da obstajajo ljudje, ki nas v doživljanju razumejo in da lahko dobimo podporo pri soočanju z izgubo. Skupina se srečuje kontiunirano glede na v naprej razpisane datume. Vsako srečanje traja 2 uri in pol. 

8-tedenski cikel srečanj skupine: 160 eur

Sklop individualnih tematskih srečanj

Včasih v procesu žalovanja začutimo, da nam lahko pogovor o določenih temah, povezanih z izgubo in žalovanjem pomaga. Srečanje z bolečim, ranljivim daje možnost, da rano, ki jo spremlja izguba, pozdravimo. Ker se izguba dotakne različnih tem in delov nas in našega življenja, je pomembno pogledati, kako smo z vsem, kar se nam dogaja, pa se morda niti ne zavedamo.  Sklop traja 3 mesece in vsebuje 12 srečanj, ki trajajo 90 min ali 120 min. Teme, ki so v naprej pripravljene, je možnost prilagoditi glede na potrebe/želje posameznika in procesu, ki se pokaže tekom srečanj. 

Teme: 

 1. Uvodno srečanje, moja trenutna situacija 
 2. Moja zgodba 
 3. Smrt in moje doživljanje, čustva in občutki 
 4. Sprejemanje smrti 
 5. Smrt in moji bližnji
 6. Smrt in okolica 
 7. Moje želje, hrepenenja 
 8. Soočenje s smrtjo 
 9. Neizživeto, nedokončano in slovo 
 10. Biti tukaj in zdaj 
 11. Darovi minevanja in darilo smrti 
 12. Zaključno srečanje, integracija celotnega procesa

90 min srečanje: 60 eur 

120 min srečanje: 75 eur

KONTAKTNI OBRAZEC

Pošlji sporočilo

GDPR