Dotik minevanja

Podpora pri soočanju z boleznijo

 

 

MinevanjeKontakt

Podpora pri soočanju z boleznijo

Kaj takrat, ko življenje postane popolnoma drugačno? Kaj takrat ko se srečamo z boleznijo pri sebi ali komu od naših bližnjih? Teme, ki so večkrat tabu. O tem se ne želimo veliko pogovarjati, saj se nam zdi, da bo potem vse le še slabše. A kaj če ni tako in lahko prostor za pogovor o bolečem in ranljivem, prinese pomirjenost, razumevanje in zmožnost za doživljanje lepih trenutkov življenja.

Individualna srečanja

Na individualnih srečanjih je možnost, da se z boleznijo in lastno minljivostjo srečamo na sebi lasten način. Takšna srečanja predstavljajo način, da od tega, kar se nam dogaja ne zbežimo, ampak si poiščemo ustrezno podporo pri soočanju z boleznijo in spremenjenim življenjem. Ne gre za to, da bolečino poglabljamo, le potrebno je, da jo razumemo, sprejmemo, občutimo, da jo lahko kasneje spustimo, prerastemo. Na tak način se odpremo za vse darove življenja, ki jih bolezen prinaša. 

Uvodno prvo srečanje 120 min: 80 eur 

Individualno srečanje 50 min: 45 eur

Sklop individualnih tematskih srečanj

V procesu soočanja z boleznijo lahko začutimo, da nam lahko pogovor o določenih temah, povezanih z boleznijo in smrtjo pomaga. Če v sebi občutke zadržujemo, lahko to čez čas postane prenaporno. Srečanje z bolečim, ranljivim daje možnost, da se odkrito srečamo z realnostjo bolezni in damo možnost, da nas bolezen prebrazi in nas odpre lepoti življenja. Sklop traja 3 mesece in vsebuje 12 srečanj, ki trajajo 90 min ali 120 min. Teme, ki so v naprej pripravljene, je možnost prilagoditi tudi glede na potrebe/želje posameznika. 

Teme srečanj: 

 1. Uvodno srečanje, moja trenutna situacija 
 2. Moja zgodba 
 3. Čustva in moje doživljanje bolezni 
 4. Smrt in moj odnos do smrti 
 5. Bolezen in moji bližnji 
 6. Bolezen in okolica 
 7. Moj vsakdan 
 8. Moje želje, hrepenenja, sanje 
 9. Spuščanje starega, soočanje z novim 
 10. Nedokončanost in sedanji trenutek 
 11. Darilo bolezni in darovi minevanja 
 12. Zaključno srečanje, integracija  

90 min srečanje: 60 eur 
120 min srečanje: 75 eur

KONTAKTNI OBRAZEC

Pošlji sporočilo

GDPR