Dotik minevanja

Podpora otrokom in najstnikom

 

 

MinevanjeKontakt

Podpora otrokom in mladostnikom

Smrt v otrokovem življenju zahteva, da odrasli preoblikujemo svojo instinktivno željo, da bi ga zaščitili pred globino njegove čustvene bolečine. Otroci/mladostniki so bili v preteklosti vedno prisotni ob bolni ali umirajoči osebi. Spoznali so tako rojstvo kot smrt in ju sprejeli kot del življenja.

Sčasoma pa smo odrasli pričeli otroke odmikati od neprijetnih situacij povezanih z umiranjem, boleznijo in smrtjo. A najnovejša dognanja govorijo o zmotnosti takšnih odločitev. Soočanje s težkimi občutki je namreč del priprave na življenje. Naloga nas odraslih je, da otroka/mladostnika naučimo kako se soočiti z neprijetnimi situacijami in ne kako jih obiti.

Svetovanje odraslim

Dobrodošli vsi odrasli (starši, stari starši, sorodniki, učitelji…), ki želijo pomagati otroku/mladostniku, ki se je soočil z izgubo ali boleznijo pri osebi, ki mu je bila blizu, a ne vedo kako.

30 min svetovanje: 30 eur

Individualna pomoč otroku/mladostniku

V individualni situaciji se lahko popolnoma prilagodimo otrokovi/mladostnikovi izkušnji in njegovim  individualnim potrebam povezanih z izkušnjo izgube oz. smrti ali soočanja z bolno ali umirajočo osebo v njegovi okolici.

45 min srečanje: 40 eur

Program ŽALUJOČI OTROK/MLADOSTNIK

Program nudi spremljanje in podporo žalujočim otrokom in mladostnikom. Velik poudarek je na čustveni opori ter ustvarjanju varnega ter sprejemajočega okolja.

Cilj je spoznanje in sprejetje, da je žalovanje naraven, normalen in zdrav proces, ki ga ne smemo obiti ali ga potlačiti, ampak se je potrebno z vsemi mislimi in čustvi ob žalovanju soočiti z namenom, da travmatični dogodek ne preraste v travmo, depresijo, anskioznost …

Mladi bodo opolnomočeni za nadaljnje “težke” situacije v življenju s katerimi se bodo s pridobljenimi znanji lažje in na zdrav način soočali.  

Program se lahko izvaja individualno ali v skupini. 

8 srečanj: 240 eur

Program OTROKOVO SOOČANJE Z BOLNO ALI UMIRAJOČO OSEBO

Program nudi podporo otroku oz. mladostniku v času, ko se on sam in/ali njegova družina sooča s težko situacijo v njihovi bližini – z boleznijo ali umiranjem. Opolnomoči ga za (morebitno) slovo z ljubljeno osebo. Velik poudarek je na čustveni opori ter ustvarjanju varnega ter sprejemajočega okolja.

Program se lahko izvaja individualno ali v skupini. 

8 srečanj: 240 eur

Šolska/učna pomoč

Neprespanost, utrujenost, odkrenljive misli, pomanjkljiva pozornost, anksioznost, upad motivacije za delo, odsotnost starševske pomoči pri šolskih obveznostih … lahko botrujejo otrokovim težavam v šoli.

Specialno-pedagoška pomoč jim omogoča podporo na področju organizacije, načrtovanja učenja in učenja strategij učenja.

45 min specialno-pedagoške pomoči: 25 eur

KONTAKTNI OBRAZEC

Pošlji sporočilo

GDPR