Dotik minevanja

O minevanju

Minevanje je sestavni in neizogiben del našega življenja. A pogosto ostaja v tempu življenja nedotaknjen. Ko pa se zgodi, da nas življenje sooči s svojo minljivostjo, pogosto ne vemo, kako naprej. Poskušamo loviti ravnotežje, glavo nad gladino, si pomagati najboljše kar znamo, se trudimo, da izgleda kar se da vse ok. A ne gre vedno tako.

Bolezen, smrt, bolečina se nas dotaknejo. Globoko. Vsaka na svoj način. Vsakič drugače glede na življenjsko situacijo. Ni narobe, če si takrat vzamemo čas in prostor, da zavestno doživimo ranljivost, ki jo prinašajo. Kajti prav takšni trenutki nas obogatijo, če jih v polnosti občutimo in jim dovolimo, da nam predajo sporočilo, ki ga nosijo za nas.

Soočanje z boleznijo

Srečanje z boleznijo pri sebi ali komu od naših bližnjih se nas dotakne. Pogled na življenje se spremeni, pogosto se nam poruši občutek varnosti in zaupanja in vse, kar je do takrat veljajo za pomembno, se lahko popolnoma obrne.
Preberi več >>

Žalovanje

Smrt bližnjega popolnoma spremeni naše življenje in naš pogled na to, kar je bistveno. Spremenimo se tudi mi sami. Tako zelo naravno je, da je žalovanje tisto, ki spremlja izgubo. Pogosto bi se ljudje radi temu izognili, a ne gre.
Preberi več >>

Umiranje

Ko se mi ali kdo od naših bližnjih bliža smrti, je to pomemben čas življenja, dragocen, čeprav pogostokrat zelo boleč. V času umiranja odpada veliko tistega, kar je do takrat veljalo za stabilno, konstantno, pomembno.
Preberi več >>

Otroci in mladostniki

Tudi otrok in mladostnikov se bolezen, smrt in žalovanje dotaknejo. Čeprav bi jih odrasli radi pred tem zaščitili, je zanje zelo pomembno, da jim damo možnost, da se z vso bolečino in lepoto, ki jo minljivost prinaša, srečajo na svoj način.
Preberi več >>